Hvad er blokprogrammering?

Hvad er blokprogrammering?

At lære et programmeringssprog kræver en indsats fra børnene, da det indebærer at de lærer de grundlæggende begreber ved programmering, mens de lærer syntaksen. Derfor bruger vi i MindHub værktøjer, der gør det muligt at lære det grundlæggende ved programmering ved at arrangere visuelle kodeblokke.

Hvis det i dag er muligt for 4-5-årige børn at lære alfabetet på deres modersmål eller det engelske alfabet, hvorfor så ikke beherske alfabetet i programmeringssprog?

Som Mitchel Resnick, professor ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), udtrykker det i en artikel om emnet: ”Hvad der er vigtigt i læringsprocessen er, at børn ikke bare lærer at kode, de koder for at lære ”. Selv denne færdighed alene er en vej mod en bedre og velstående fremtid for dem. Og det er noget, vi alle ønsker for vores børn - ikke?
Hvad mener vi med "blokke" og værktøjstyper i blokprogrammering?

"Blokke" er faktisk "stykker" af instruktioner, der bruges af børn til at oprette et program, som udfører den handling de ønsker.

Et af de mest populære visuelle programmeringsplatforme er Scratch. Ved at oprette og dele deres Scratch-projekter forbedrer de unge deres matematiske færdigheder, kreativ tænkning, lærer at tænke systematisk og arbejde sammen. Ved at kombinere disse byggesten til kodning på forskellige måder kan eleverne opnå forskellige effekter, oprette variabler, lave sløjfer, afspille lyde osv.En anden populær platform er Hopscotch, hvorigennem børn kan vælge forskellige tegn til at manipulere eller oprette tekstobjekter til brug i deres projekter. Applikationen giver et grundlæggende sæt kontrolinstruktioner, der er velegnet til begyndere i programmering.Tynker er en platform, der let kan blive en favorit for både nybegyndere og deres forældre eller lærere. Selve programfladen minder om Scratch.Ud over selve studiematerialet inkluderer også eksempler på lektionsplaner for begyndere, klasseværelsesstyringsværktøjer og online præsentationer af programmer oprettet af studerende. Selve lektionerne giver mulighed for en fleksibel læringsplan, og børn kan nemt forstå deres indhold selv uden vejledning.

Hvad er fordelene ved at bruge blokprogrammering i uddannelsen?

Tilgængelighed og effektivitet

Blokbaseret programmering er den bedste løsning, når vi ønsker at udvikle børns analytiske og logiske tænkning. Dette skyldes at alt, hvad de skal gøre, er at forbinde visuelle "byggesten" i en logisk rækkefølge.

Programmering uden syntaks

Blokbaseret programmering mindsker byrden ved at bruge komplekse syntakser og giver eleverne mulighed for at fokusere på programmering på en hurtig og nem måde. Kode skrevet i visuelle blokke har en stærk udtryksstyrke og kan blandes med tekstbaseret kode skrevet på almindelige programmeringssprog.

Samføring af viden forbedrer læring

Når eleverne arbejder som et team på et projekt og kan forklare præcist, hvad de har opnået for deres klassekammerater, forbedrer dette deres præstationer yderligere og udvikler deres færdigheder.

Herefter vil børnene som oftest bestræbe sig på at forbedre deres programmer ved at tilføje nye instruktioner og eksperimentere med forskellige blokke og kombinationer. På denne måde bliver børn fra hverdagens brugere af teknologi til skabere.

Blokprogrammering er ikke kun en spændende oplevelse for eleverne. Med hjælp kan de programmere ikke kun på enhedens lille skærm, men endda robotter - både deres adfærd og utallige ekstra funktioner.

Hvis alt det hidtil er sagt lyder interessant for dig, er det ikke nødvendigt at vente på det rigtige øjeblik for at introducere dit barn til at blokere programmering, for jo hurtigere jo bedre!

Gør det nu ved at registrere ham/hende til en gratis demo-workshop eller til et af vores kurser for begyndere.

Mere fra vores blog

Hvilken virkning har teknologierne og hvordan får man mest ud af det for børn mellem 5 og 15 år? Ny

Hvilken virkning har teknologierne og hvordan får man mest ud af det for børn mellem 5 og 15 år?

Med den konstante udvikling af teknologi bliver det mere og ...

Læs
Hvad er blokprogrammering? Ny

Hvad er blokprogrammering?

At lære et programmeringssprog kræver en indsats fra børnene...

Læs
Fordele og ulemper ved uddannelsesmæssige aktiviteter efter skole Ny

Fordele og ulemper ved uddannelsesmæssige aktiviteter efter skole

De sidste par år er ønsket om pensumsprogrammer for børn ste...

Læs